Chianti, Tuscany


Chianti, Tuscany

Alle gasten van B&B Amoliv en het appartement Allegara kunnen 5 dagen op 7 aanschuiven aan onze gastentafel (niet op zondag en woensdag)

Dagelijks stellen we een dagmenu samen met locale, Toscaanse en Italiaanse schotels. Alles met seizoenprodukten en veel uit onze biologische moestuin en natuurlijk onze olijfolie extra vierge. De prijs is 25 euro/persoon tenzij inbegrepen in het arrangement.

In juli en augustsus organiseren we elke week een BBQ.

Het dagmenu kan elke morgen aangevraagd worden, willen jullie iets eten de dag van aankomst vraag het ons via e.mail voor jullie aankomst.

Meestal op zondag - en woendagavond nemen we een pause en dan raden we jullie restaurantjes in de buurt aan of de typische pizzeria in het dorp.

Binnenkort ook recepten met olijfolie voor thuis en de meest gevraagde recepten van onze gasten.


Amoliv is gelegen in de gouden driehoek van Toscane: Arezzo - Siena - Firenze
Ideaal als vertrekpunt om Toscane te ontdekken.

Hierna een voorbeeld wat men allemaal kan doen in 1 week - Klik hier voor een detail met links
Dag 1: aankomst in Amoliv en relax in de buitengewoon rustige omgeving.
Dag 2: morgen vrij – vertrek op ontdekking van de “Tour del Chianti” met bezoek aan kastelen en wijnboerderijen in de typische Toscaanse heuvels- A
Dag 3: Firenze - het beste van Firenze
Dag 4: Siena
Dag 5: Morgen vrij en bezoek aan de nabije omgeving, San Giovanni (Masaccio), Montevarchi, markten, namiddag bezoek aan Arezzo en eventueel Cortona)
Dag 6: Pisa en Lucca 
Dag 7: vertrek en bezoek aan verschillende bekende Italiaanse outlets (Prada, Gucci, Dolce & Gabbana, IVV, Cuoierie Fiorentine,…)

Musea
Voor wie geen lange files wilt doen voor de musea zoals Uffizzi en Accademia raden we aan vooraf te boeken op een website: vb. www.florenceart.it  of laat aan Erika weten welke dag dat jullie de musea willen bezoek zo kan ze voor jullie reserveren. De meerprijs is 4 euro (in 2014), maar echt de moeite waard als je binnen de 15 min het museum wilt bezoeken. De files zijn het ganse jaar door.

Shopping
In deze streek kunnen toeristen die houden van merkkleding hun hartje ophalen. In de omgeving van Amoliv (15/20 km) zijn er verschillende Outlets (Armani, Dolce e Gabbana, Gucci, Prada, Todds,...) waar je de nieuwe collectie aan tot - 50 % kunt kopen. Houdt U van kwaliteits schoenen en handtassen dan kunt U uw hartje ophalen in deze streek. In uw kamer vindt U alle adressen en openingsuren. Niet te vergeten zijn de gastronomische producten van Toscane om te schenken aan vrienden en familie of gewoon na te genieten van jullie vakantie in Toscane.Firenze


Siena


Barberino Outlet

 
 
 
Copyright© 2014  B&B Amoliv - Podere La Fratta - Massa Sabbioni  - 52022 Cavriglia  - Toscana - Italia Phone: +39 3356548332 E-mail: welkom@amoliv.com